Ce rol are aditivul de ulei Polytron

A. Aditivul de ulei Polytron permite ca suprafeţele de metal să lucreze una peste cealaltă pentru a se netezi treptat una pe cealaltă. În anumite limite, suprafeţe metalice mai netede înseamnă mai puţină frecare și deci mai puţină uzură.

B. Polytron începe să-şi îndeplinească rolul prin creșterea „alunecării” dintre suprafeţe. De fapt, Polytron ajută uleiul gazdă în menţinerea, pe cât posibil, a peliculei de fluid hidrodinamic dintre aceste suprafeţe metalice mai netede. În condiţii de încălzire, Polytron este o hidrocarbură extrem de rezistentă, care este rezistentă la forfecarea peliculei și vaporizare.

C. Aditivul de ulei Polytron conţine anumiţi dispersanţi ale căror funcţii principale sunt de a ajuta la procesul de tratare a metalului prin curăţarea motorului dumneavoastră sau a altor mecanisme. Aditivul de ulei Polytron separă contaminanţii (carbon, nămol, lacuri, etc.) din ulei, îi îndepărtează de pe suprafeţele la care au aderat, și îi suspendă în uleiul de motor. Atunci când schimbaţi uleiul eliminaţi nămolul care „reduce” eficienţa motorului.

D. Produsul nostru conţine inhibitori de oxidare, care ajută la menţinerea lubrifianţilor fără acizi. Deoarece lubrifianţii sunt supuși la efortul de forfecare a uleiului, presiune și căldură, în prezenţa oxigenului, umidităţii și produselor chimice derivate, încep să se formeze acizi, ceea ce duce apoi la acţiune corozivă asupra pieselor metalice.

Este important de reţinut faptul că uleiul oxidat este un lubrifiant slab și poate crește de fapt frecarea internă a mecanismului.