Posted on

Cel mai bun aditiv benzina – Polytron ultra-performance

Aditiv Benzina

Suntem siguri ca iti doresti ca performantele masinii tale sa fie optime, pentru perioade de timp cat mai mari. Motorul are nevoie de o ingrijire periodica, pe care o poti obtine cu ajutorul unui aditiv benzina adecvat; alegerea unuia, insa, nu e neaparat simpla. De aceea, iti propunem noi o optiune recomandata de specialisti.

Polytron Ultra Performance apartine unui brand de incredere si face parte din categorie produselor necorozive, care nu va afecta integritatea componentelor motorului masinii tale.

Poate fi folosit in siguranta atat daca alimentezi cu benzina, cat si daca ai alimentare alternativa pe baza de propan sau gaz natural, fiind un produs 100% pe baza de petrol, iar flaconul are o capacitate buna, de 354 ml. Daca il alegi, vei imbunatati combustia si, implicit, vei reduce consumul si vei curata, totodata, interiorul motorului.

Aditiv benzina – caracteristici Polytron Ultra Performance 

 • Îmbunătăţește eficienţa combustibilului și performanţa
 • Reduce frecarea și uzura
 • Maximizează puterea și compresia
 • Optimizează performanţa motorului
 • Curăţă și lubrifiază carburatoarele, injectoarele, pompele de carburant rotative și partea superioară a motorului
 • Compatibil cu benzine cu plumb și fără plumb
 • Îmbunătăţește pornirea la rece
 • Menţine rezervoarele de combustibil și conductele de carburant fără apă și fungi – prelungind durata de viaţă a sistemului de alimentare cu carburant
 • Complet pe bază de petrol
 • Formulat pentru a preveni coroziunea
 • Nu duce la pierderea garanţiei – susţinut de asigurarea de răspundere civilă a produselor noastre

Cum alegi un aditiv benzina: Ghidul cumparatorului

Atunci cand vine vorba de performantele masinii, un sofer bine informat stie ca trebuie sa se ingrijeasca de un aspect mai putin luat in seama, si anume de virtutile combustibilului folosit. Si, pentru ca orice tip de benzina prezinta si unele minusuri – cum ar fi:

 • formarea unor polimeri cleiosi;
 • acumularea depunerilor pe injectoare s.a.m.d.

Multi utilizatori apeleaza cu incredere la niste produse care pot reprezenta solutia la aceste probleme inevitabile: aditivii pentru benzina sau motorina.

Tipologia:  In primul rand, trebuie mentionati aditivii cu rol de oxigenare a benzinii.

Acestia sunt, in majoritatea cazurilor, pe baza de etanol si au rolul de a imbogati cu oxigen combustibilul pentru a controla emisiile de noxe. Cele mai eficiente substante active prezente sunt MTBE si ETBE.

Agentii anticorozivi si antivegetativi sunt foarte populari, deoarece actioneaza in sensul prevenirii si curatarii injectoarelor, a supapelor de admisie si a camerelor motorului, de funingine, namol si de alte tipuri de depuneri.

Realizeaza acest lucru prin chelatizarea ionilor, impiedicand, cu alte cuvinte, legarea acestora de metale, astfel incat sa nu formeze sedimente care sa afecteze ulterior performanta masinii.

In al treilea rand, merita sa stii ca exista pe piata si antioxidanti, aditivi benzina care sunt utili in orice situatie, din simplul motiv ca ajuta la mentinerea proprietatilor benzinei (vascozitate, combustie, performanta pe timp de iarna).

Acestia previn formarea polimerilor cleiosi in carburant, fapt cauzat de expunerea la oxigen a acestuia. Agentii activi eficienti din acesti aditivi sunt BHT si 2,6-DTPB.

Utilizati de multe persoane sunt si cei pentru marirea cifrei octanice. Ei sunt conceputi pentru a asigura o combustie mai buna, adica, indirect, pentru a micsora consumul, dar si nivelul de noxe emise.

Exista, in plus, coloranti pentru benzina (ei reprezentand o optiune esentialmente estetica, eficienta in unele state in sensul disocierii intre tipuri diferite de carburanti sau intre taxele aferente) si aditivi benzina pentru a preveni inghetarea carburatorului (ideali in sezonul rece).

Cifra octanica

 Este un bun indicator al performantei benzinei. In principiu, atunci cand alimentezi la benzinarie, gasesti una dintre urmatoarele clase: 87 Regular, 89 Plus sau 92 Premium. Prima este cea mai ieftina si lasa o mare cantitate de reziduu, in timp ce ultima amintita presupune costuri mai ridicate, dar este mult mai eficienta.

In cazul in care, din diverse motive, nu iti permiti sa folosesti 92 Premium, cele mai multe pareri despre cei mai buni aditivi pentru benzina recomanda achizitionarea unor produse special concepute pentru marirea cifrei octanice, fapt care va mari durata de viata si va realiza o combustie mai eficace, cu un nivel rezidual scazut.

Compatibilitatea

 Raspunde in mod direct la intrebarea “pot utiliza substanta x in cazul carburantului y?”. Cu alte cuvinte, daca te interesezi asupra acestui aspect inainte de achizitionare, ai siguranta ca aditivul dorit functioneaza optim in benzina cu care alimentezi de obicei. In cele mai multe cazuri, acest aspect este mentionat in descrierea produsului. In consecinta, nu trebuie sa depui eforturi uriase pentru a afla compatibilitatea aditivului.

Siguranta

 Se refera la efectele adverse pe care le pot avea anumite substante asupra mediului inconjurator sau chiar asupra corpului uman in cazul unei expuneri prelungite. De pilda, TEL (tetraethyllead) se folosea frecvent in anii ’70, studiile recente aratand insa ca este un compus nociv care cauzeaza leziuni ale creierului. Din aceasta cauza a si fost interzis. Un alt exemplu il constituie MMT. Aceasta substanta este fatala inghitita sau inhalata (provocand manganism, similar bolii Parkinson), drept care rareori se gaseste astazi.

In zilele noastre, poti intalni insa ferocen, compus care se caracterizeaza drept citotoxic, adica este daunator celulelor. Totusi, produsele sunt verificate de institutii abilitate (EPA) printr-o lunga serie de teste, fapt care ar trebui sa iti confere incredere in utilizarea in conditii de siguranta a substantelor de acest fel.

Costurile

 intr-o prima ordine de idei, se refera la investitia pe care trebuie sa o faci pentru a intra in posesia unui astfel de produs. Majoritatea cumparatorilor urmaresc sa achizitioneze un aditiv care sa exprime un raport excelent calitate – pret.

Intr-o alta ordine de idei, prin costuri se intelege si cat de des vei fi nevoit sa investesti in acest scop, fapt care depinde de cantitatea pe care o pune la dispozitie si de capabilitatea de a trata un anumit volum de benzina. Sugestia specialistilor este aceea de a cumpara ceva care sa poate fi utilizat pentru cat mai mult carburant. In acceptia lor, o cantitate mare de combustibil tratat (cel putin 50-60l) inseamna ca produsul in cauza este intr-adevar economic.

Conform multor pareri avizate, cel mai bun aditiv pentru benzina apartine brandului Polytron. Poate fi utilizat intr-o multime de scopuri: pentru a imbunatati combustia si a reduce consumul, pentru a mari puterea si compresia, pentru a curata toate componentele principale ale motorului sau pentru a creste durata de viata, prevenind depozitarea fungilor si a apei in rezervoare si conducte.

Totusi, principial, se inscrie in tipologia aditivilor anticorozivi. Este un produs 100% pe baza de petrol, fapt care garanteaza o larga compatibilitate: atat cu motoarele pe benzina (cu sau fara plumb), cat si cu cele pe propan sau gaz natural.

Pe langa acest lucru, merita sa stii ca utilizarea acestui aditiv nu duce la pierderea garantiei..

Aditivi benzina de la POLYTRON – Avantaje:

 • Este un produs ce apartine unui brand de incredere, realizat pe baza de petrol.
 • Face parte din categoria aditivilor pentru benzina anticorozivi.
 • Il poti folosi in conditii de maxima siguranta in cazul motoarelor pe benzina, propan sau gaz natural.

Vrei sa afli si parerea altora despre produsele noastre?

Click aici

Posted on

Totul despre Polytron – Tratament Motor

Tratament motor

Un tratament de motor complet implica mai mult decat alegerea uleiului potrivit pentru motorul masinii tale.

POLYTRON este un brand creat pentru performanta motorului, dar si pentru a oferi serviciile de comanda potrivite pentru soferi. Dorim sa le oferim soferilor produse de incredere si care le protejeaza masina, dar si servicii eficiente de comanda si livrare a produselor.

 • Tratament motor
 • Tratament pentru carburanti
 • Tratamente pentru transmisie
 • Solutii de curatat motoare
 • Solutie de curatat transmisie
 • Uleiuri de motor
 • Vaseline high tech
 • Produse speciale Metabond

Polytron tratament motor conţine antioxidanţi care măresc toleranţa uleiului de motor la temperaturi de funcţionare ridicate. Aceasta are ca rezultat o lubrifiere sporită pe o perioadă mai lungă de timp. 

Produsul este necoroziv și este compatibil cu toate metalele și etanșările motorului. Deoarece Polytron nu conţine lubrifianţi solizi, acesta nu produce nămolul specific altor produse.

Polytron tratament motor ajută la întreruperea ciclului de căldură cauzată de frecare. Frecarea constantă poate provoca în cele din urmă defectarea motorului.

Pe măsură ce temperatura uleiului de motor crește, acesta devine mai subţire și curge departe de sursa de căldură.

Polytron tratament motor  este conceput pentru a asigura un strat de protecţie pe toate suprafeţele metalice din interiorul motorului.

Acest strat protector asigură o protecţie constantă în special în timpul pornirilor la rece, atunci când uleiul de motor s-a depus la partea inferioară a băii.

Comanda acum

Avantaje si caracteristici ale Polytron Tratament motor

Avantaje la autoturisme / autocamioane:

 • crestere de putere;
 • consum mai redus de benzina / motorina;
 • consum mai redus de ulei;
 • interval mai mare dintre schimbarile de ulei;
 • reducerea uzurii la toate piesele metalice in miscare;

  Caracteristici

 • Conceput pentru motoare cu combustie internă, inclusiv în doi timpi;
 • Reduce frecarea și uzura – optimizează performanţa motorului;
 • Compatibil cu toate uleiurile minerale și sintetice;
 • Nu duce la pierderea garanţiei – susţinut de asigurarea de răspundere civilă a produselor noastre;
 • Complet pe bază de petrol;
 • Nu conţine substanţe solide, Teflon™ sau alte elemente corozive;
 • Formulat pentru a preveni coroziunea;
 • Beneficii funcţionale;
 • Un motor mai silenţios și cu funcţionare mai lină, cu un răspuns mai ușor și mai rapid al acceleraţiei;
 • O creștere a turaţiei la partea superioară;
 • Scădere mai redusă a vitezei în timp ce urcaţi un deal, necesitând mai puţine schimbări ale treptelor de viteză;
 • Pornire mai uşoară în sezonul rece, reducând uzura motoarelor;
 • Eliberarea segmenţilor de piston care sunt îngheţaţi sau murdari de la reziduurile de hidrocarburi;
 • Reducerea consumului de ulei;
 • Contaminare mai redusă a uleiului şi protecţie sporită a uleiului, având ca rezultat reducerea duratelor de nefuncţionare;
 • Maximizarea compresiei și puterii, remarcată în special în timpul remorcării sau urcării unui deal;
 • Îmbunătăţirea eficienţei combustibilului;
 • Reducerea reziduurilor de hidrocarburi, care permite o mișcare mai lină a pistoanelor;
 • Reducere semnificativă a: fumului negru și alb, particulelor în suspensie în aer, noxe și alte gaze cu efect de seră;
 • Polytron nu va repara uzura pre-existentă, dar ar putea ajuta la prelungirea duratei de viață a motorului;

De ce este important tratamentul pentru motor?

Motoarele moderne in circulatia rutiera din orase sau autostrazi, sunt supuse unor solicitari din ce in ce mai mari. Pe langa aceastea trebuie sa corespunda cerintelor de protectie a mediului inconjurator impuse de lege, care devin din ce in ce mai drastice.

Tratamentul pentru motor propus de Polytron este rodul unor cercetari intensive si reprezinta un pas important in lupta impotriva frecarii, reducand frecarile interne, cresterea puterii, a randamentului si a duratei de viata a motoarelor .

Vrei sa afli si parerea altora despre produsele noastre?

Click aici

Posted on

Uleiuri Transmisie

Uleiuri Transmisie

Subiectul uleiuri de transmisie pentru cutia de viteze da naștere mai multor întrebări atunci când vorbim despre întreținerea mașinii: Trebuie schimbat? Dacă da, când?

Scopul acestui articol este sa iti aspunda la aceste intrebari. Am pus mai jos răspunsul la 5 întrebări frecvente privind acest subiect si anume uleiuri transmisie.

Treci prin ele și data viitoare nu vei mai avea nedumeriri privind uleiul din cutia de viteze și vei putea porni la drum fără grija că sistemul de transmisie nu va funcționa la capacitate maximă.

Tot ce trebuie sa stii despre uleiuri de transmisie

1. De ce trebuie să schimbi uleiul de transmisie din cutia de viteze?

Contaminarea cu pilitură de fier, cu așchii sărite de pe pinioane sau alte mecanisme se face inevitabil pentru orice ulei din cutia de viteze și atunci este indicat să fie schimbat, pentru a-și păstra proprietățile inițiale.

2. Când trebuie să schimbi uleiul de transmisie?

Chiar dacă acesta se schimbă mai rar decât uleiul de motor, operațiunea se recomandă a se face în funcție de tipul de utilizare a mașinii: utilizare intensă (specifică mașinilor de distribuție, de transport pasageri etc.) și/ sau normală (specifică autoturismelor personale).

Un alt criteriu în funcție de care se decide intervalul de schimb pentru uleiuldin cutia de viteze este tipul de transmisie: automată sau manuală;

In cazul cutiilor de viteze automate uleiul de transmisie se schimbă mai des decât în cazul celor manuale.

Pentru a te asigura că schimbi uleiul din cutia de viteze la intervalul potrivit, consultă fișa tehnică a mașinii. Acolo vei găsi toate indicațiile și recomandările pentru întreținerea corespunzătoare a tuturor componentelor mașinii.

De exemplu, producătorul Volkswagen recomandă schimbarea uleiului din cutia de viteze o dată la 2 ani.

3. Cum se verifică nivelul uleiului de transmisie din cutia de viteze?

Pentru a verifica dacă ai suficient ulei de transmisie, trebuie să desfaci bușonul din partea superioară, iar nivelul de ulei trebuie să fie până la gaura în care se înșurubează respectivul bușon sau foarte aproape de aceasta (1-3 mm).

Tot în cadrul acestui pas poți verifica și culoarea uleiului pentru cutia de viteze.

Dacă uleiul este maroniu închis, atunci este foarte posibil să fie nevoie să îl schimbi, pentru că această culoare este o caracteristică a unui ulei pentru cutie de viteze uzat. Întreabă-ți mecanicul și decideți împreună dacă e timpul să schimbi uleiul.

4. Cât ulei am nevoie pentru un schimb complet?

În cutia de viteze încap aproximativ 2 – 2.5 litri de ulei. Dacă ai folosit cantitatea aceasta și observi că nivelul de ulei nu a atins partea superioară a cutiei de viteze, e posibil să existe anumite scurgeri de ulei.

În acest caz, este recomandată o vizită de urgență la un service auto.

De asemenea, nu uita să golești complet uleiul uzat înainte să îl pui pe cel nou și să îl reciclezi corespunzător.

Uleiuri transmisie

5. Ce tip de uleiuri de transmisie să folosești?

Pentru a te asigura că transmisia mașinii tale va funcționa corespunzător, recomandăm să vizitezi sectiunea magazin, pentru cele mai bune uleiuri de transmisie.

Reamintim faptul ca printr-un ulei de transmisie bun, vei proteja componentele din sistemul de transmisie pentru mai mult timp, iar schimbarea treptelor de viteze indiferent de temperatura nu va mai fi o problema.

Dacă deții o mașină și ai nevoie de informații precum ce tip de ulei se potrivește pentru cutia de viteze, aia juns unde trebuie, astepta un mesaj sau un mail, iar expertii nostrii te vor lamuri cu orice problema.

Vrei sa afli si parerea altora despre produsele noastre?

Click aici